[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι απαραίτητο για τη διάδοση της λέξης για τις υπηρεσίες σας, την απόκτηση πελατείας και την πώληση ακινήτων και κοινωνικών μέσων αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα. Εάν είστε μεσίτης, βεβαιωθείτε ότι το Facebook είναι ένα κεντρικό εργαλείο της διαφημιστικής σας καμπάνιας.

Σύμφωνα με άρθρο της ομάδας Houston realty και των διαχειριστών ακινήτων Green Residential, το Facebook εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για Μεσίτες:

“Το Facebook είναι μακράν το πιο προσοδοφόρο δίκτυο για την εμπορία του ενοικιαζόμενου ακινήτου σας. Το 71% όλων των ενηλίκων έχει λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος είναι περίπου τριπλάσιος από εκείνους που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε από τα άλλα δίκτυα κοινωνικών μέσων. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσετε τις προσπάθειες κοινωνικού μάρκετινγκ με μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στην εμπορία της ενοικίασής σας.”

Αλλά απλώς έχοντας μια σελίδα στο Facebook και δεν κάνει τίποτα δυναμικό και συνεχή με αυτό απλά δεν θα δημιουργήσει την προσοχή που χρειάζεστε. Πρέπει να δημιουργήσετε μια συνεχή παρουσία για να προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες και να εντοπίσετε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Εδώ είναι μερικές ιδιαίτερα προσοδοφόρες τακτικές για να συμβεί αυτό.

1. Χρησιμοποιήστε Τον Κανόνα 80/20
Ο κανόνας 80/20 είναι ένα δημοφιλές μέγιστο για να ορίσετε μια ισορροπία για το περιεχόμενο που δημοσιεύετε: το 80% θα πρέπει να επικεντρώνεται στον πελάτη (δηλ.) και το υπόλοιπο 20 τοις εκατό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της προσωπικής μάρκας και της επιχείρησής σας (π.χ. διαφημίσεις, προσκλήσεις για δράση κ. λπ.).

Αυτός ο τύπος είναι εξαιρετικός για την ενθάρρυνση και την εμπλοκή της αλληλεπίδρασης. Εάν εστιάζετε στους πελάτες τις περισσότερες φορές, είναι πιο πρόθυμοι να ακούσουν και να συμμετάσχουν στις περιπτώσεις που μιλάτε για τον εαυτό σας.

2. Χρησιμοποιήστε Διαφημίσεις Γεωγραφικής Στόχευσης

 

Όταν δημοσιεύετε διαφημίσεις, πρέπει να εξυπηρετούν ένα κοινό. “Γνωρίστε τον στόχο σας”, προτείνει ο μεσίτης και ο συνεισφέρων για την Inman, Christina Ethridge. “Δεν μπορώ να τονίσω αυτό αρκετά. Δεν είναι καιρός να ανησυχείτε για την αποξένωση των ανθρώπων ή για την προσέλκυση των σωστών ανθρώπων. Πρέπει να διαλέξεις έναν στόχο. Και πρέπει να πρέπει να γνωρίζετε πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον στόχο σας.”

Το Facebook το κάνει εύκολο με τη γεωγραφική πλατφόρμα διαφημίσεων. Ίσως η πιο δελεαστική πτυχή της πλατφόρμας μάρκετινγκ του Facebook είναι η ικανότητά του να καρφώνει το κοινό σας με βάση την τοποθεσία του.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κινήσεων που έγιναν είναι μέσα σε 50 μίλια, είναι απότομη η εστίαση στο μάρκετινγκ σε ανθρώπους μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Οι γεω-στοχευμένες διαφημίσεις θέτουν το περιεχόμενό σας μπροστά σε άτομα που είναι πιο πιθανό να το χρησιμοποιήσουν.

3. Δημοσιεύστε Περισσότερα Βίντεο
Πιθανότατα χρησιμοποιείτε φωτογραφίες ήδη για να παρουσιάσετε σπίτια και να προσθέσετε αξία στο κοινωνικό σας μάρκετινγκ. Πολλοί μεσίτες ακόμα δεν έχουν διερευνήσει τις δυνατότητες που έρχονται με τη χρήση βίντεο, όμως.

Μια μελέτη από το Hootsuite αναφέρει ότι τα γραφικά είναι 120 φορές πιο πιθανό να πάρουν εμπλοκή από το κείμενο μόνο και ότι τα βίντεο αυξάνονται σε δημοτικότητα στον τομέα της realty. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παρακολουθήσουν ένα βίντεο από το να κοιτάξουν απλά μια στατική εικόνα, οπότε αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε ιδιότητες και να μοιραστείτε πληροφορίες.

Δεδομένου ότι το Facebook έχει γίνει πρόσφατα μια εξαιρετικά βίντεο-κεντρική κοινωνική πλατφόρμα, το περιεχόμενό σας θα ταιριάζει ακριβώς μέσα!

4. Μοιραστείτε Χρήσιμα Πράγματα
Ο καλύτερος τρόπος για την τόνωση των κοινωνικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, των συμπαθειών και των μετοχών, είναι να δημοσιεύσετε ενδιαφέροντα, ενημερωτικά και χρήσιμα γεγονότα. Οι αναρτήσεις ιστολογίου, οι εικόνες, τα μιμίδια, τα βίντεο και άλλο περιεχόμενο θα πρέπει να μοιράζονται πληροφορίες που σχετίζονται με τη θέση σας και να ενθαρρύνουν περισσότερη εμπλοκή μεταξύ των θεατών.

Για παράδειγμα, ο Inman δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία μιας κόκκινης πόρτας με τη λεζάντα, “στη Σκωτία, οι ιδιοκτήτες σπιτιού ζωγραφίζουν την μπροστινή πόρτα τους κόκκινη όταν πληρώνουν την υποθήκη τους.”Είναι ενδιαφέρον, σχετίζεται με τη θέση τους, και πολύ πιθανό να δημιουργήσει το είδος των αλληλεπιδράσεων που θα φέρει οδηγεί.

5. Δημοσίευση Εικόνων Ευχαριστημένων Πελατών
Οι εικόνες στο πλαίσιο αποδίδουν πολύ καλά και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τις αλληλεπιδράσεις. Η απόσπαση εικόνων ευχαριστημένων πελατών, για παράδειγμα, μπορεί να προχωρήσει πολύ στην προώθηση της επιχείρησής σας. Είναι εξίσου καλό με κριτικές ή μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα.

Δημοσιεύστε μια εικόνα ευχαριστημένων πελατών που στέκονται δίπλα στο νέο τους σπίτι. Αυτό θα αποδείξει ότι είστε ικανός κτηματομεσίτης που μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά παρουσιάζει επίσης πελάτες που ήταν ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους.

Δημιουργεί μια μορφή κοινωνικής εμπιστοσύνης που θα δημιουργήσει οδηγούς και θα βελτιώσει τη φήμη της μάρκας σας.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.