[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Με το Facebook, η προώθηση προϊόντων έγινε πολύ πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να φυσήξει αυτή την ευκαιρία. Ας δούμε τι κάνουν τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι έμποροι είναι να τα γνωρίζουν και να τα αποφεύγουν στο μέλλον.

Έχουμε ήδη αναφέρει ορισμένα λάθη που έγιναν από τους εμπόρους σε ένα άρθρο “5 μεγαλύτερα λάθη μάρκετινγκ που πρέπει να αποφύγετε”. Φροντίστε να αποφύγετε και αυτά τα λάθη, καθώς είναι πολύ ευρέως διαδεδομένα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στην επιχείρησή σας.

Ωστόσο, ελέγξτε περισσότερα σφάλματα από τα οποία θέλετε να μείνετε μακριά.

Λάθη Που Πρέπει Να Αποφύγετε Κατά Την Προώθηση Του Προϊόντος Σας Στο Facebook
Μην σκεφτείτε το Facebook μόνο ως αγορά. Σίγουρα, είστε εδώ για να προωθήσετε το προϊόν σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Ωστόσο, για να βελτιώσετε τις πωλήσεις σας, θα πρέπει να σκεφτείτε έξω από το κουτί και να δείτε στη σελίδα σας στο Facebook με διαφορετικό φως. Προσπαθήστε να το δείτε από την οπτική γωνία ενός συνηθισμένου χρήστη του Facebook.
Αν S / αυτός αισθάνεται ότι η σελίδα σας είναι μόνο για την προώθηση κάτι και την αύξηση των πωλήσεων, θα αφήσει ευχαρίστως τη σελίδα σας και ποτέ δεν το επισκεφθείτε ξανά.

Σκεφτείτε τα πράγματα που ο χρήστης σας θα βρει χρήσιμα και πολύτιμα, ώστε την επόμενη φορά που χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες ή ιδέες για να κάνει κάτι, θα έρθει να ελέγξει τη σελίδα σας.

Μην υποτιμάτε την αξία των αναλυτικών στοιχείων που μπορείτε να λάβετε από το Facebook. Από αυτό, αποκτάτε καλύτερη κατανόηση των τάσεων της σελίδας που διαχειρίζεστε σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο.
Όπως γνωρίζετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα τα σχόλια που μπορείτε να βελτιώσετε, να μάθετε μέσω σφαλμάτων και να διαμορφώσετε το προϊόν και τη σελίδα του με τρόπο που οι οπαδοί σας περιμένουν.

Αυτό μου θυμίζει να αναφέρω ότι τα αναλυτικά στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο σε εκείνους τους χρήστες που έχουν μια επίσημη σελίδα για το προϊόν τους στο Facebook. Δεν μπορείτε να προωθήσετε το προϊόν σας στην ιδιωτική σας Σελίδα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στις αρχές του Facebook να σας εμποδίσουν και να διαγράψουν το λογαριασμό σας. Έτσι, δημιουργήστε μια σελίδα και χρησιμοποιήστε τα στατιστικά της για να βελτιωθείτε.

Να είστε ενεργός στη σελίδα σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημοσιεύετε ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο τουλάχιστον μερικές φορές την ημέρα.
Θυμηθείτε ότι η ποιότητα είναι το κλειδί για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού-στόχου σας.

Μόλις δημοσιεύσετε κάτι που βρίσκουν χρήσιμο και μοναδικό, θα διαδώσουν τη λέξη για τη δική σας. Έτσι, μην σπαταλάτε το χρόνο τους καθώς και το δικό σας επίσης όταν δημοσιεύετε κάτι ακόμα και δεν θεωρείτε σχετικό.

Ενώ βρίσκεστε ακόμα στο θέμα, όταν δημοσιεύετε κάτι στη σελίδα της εταιρείας σας, κολλήστε στις ώρες “best-seller”. Αυτό σημαίνει ότι, ανάλογα με το κοινό-στόχο της σελίδας σας, υπάρχουν ώρες κατά τις οποίες τα άτομα δεν είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.
Επομένως, εάν το κοινό-στόχος σας ονομάζεται “λευκά περιλαίμια”, τότε δεν έχει νόημα να δημοσιεύσετε τίποτα μεταξύ εννέα και πέντε, καθώς είναι όλοι απασχολημένοι στην εργασία.

Ίσως είναι καλή ιδέα να δημοσιεύσετε μεταξύ ενός και τριών το απόγευμα, καθώς μπορεί να ελέγξουν τα κοινωνικά τους δίκτυα κατά τις ώρες του μεσημεριανού γεύματος, ωστόσο, ως επί το πλείστον, έμπειροι έμποροι προτείνουν την ανάρτηση άρθρων νωρίς το πρωί ή το βράδυ όταν οι χρήστες συνδεθούν στο Διαδίκτυο.

Μην πλημμυρίζετε τη ροή ειδήσεων του οπαδού σας. Μερικές φορές οι διαχειριστές σελίδων στα κοινωνικά δίκτυα προσπαθούν τόσο σκληρά να είναι ενεργοί ώστε ουσιαστικά πλημμυρίζουν τους χρήστες τους με τόνους θέσεων.
Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, καθώς ένα τέτοιο είδος συμπεριφοράς θα ενοχλήσει μόνο τους οπαδούς σας. Μπορείτε να παραμείνετε ενεργοί με τρεις θέσεις την ημέρα εάν αυτές οι θέσεις είναι χρήσιμες.

Έτσι, κολλήστε σε τρεις-τέσσερις θέσεις την ημέρα για να κρατήσετε τους οπαδούς σας και να μην τους τρομάξετε. Εάν εμφανίζεστε στη ροή ειδήσεών τους περισσότερο από αυτό, οι πιθανότητες είναι ότι θα σταματήσουν να σας ακολουθούν.

Προσθέστε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο. Οι τελευταίες τάσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται περισσότερο στις αναρτήσεις που έχουν σύντομα βίντεο ή ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.
Επωφεληθείτε από αυτό το γεγονός και προσπαθήστε να προσθέσετε κείμενο που θέλετε οι αναγνώστες σας να θυμούνται στις εικόνες. Αυτό θα επιστήσει την προσοχή τους και θα τους ενθαρρύνει να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.