[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Το Facebook πρόσφατα παρουσίασε νέες αλλαγές ειδήσεων ειδήσεων που έχουν μεγάλες επιπτώσεις για τα εμπορικά σήματα. Με γνώμονα τις πολυάριθμες καταγγελίες των καταναλωτών, το Facebook θα υποβιβάσει τώρα εταιρείες που χρησιμοποιούν “δόλωμα δέσμευσης” για να πάρουν κλικ, συμπαθεί και σχόλια, προκειμένου να επιτύχουν μεγαλύτερη εμβέλεια στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Χρησιμοποιώντας ένα νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης, Το Facebook θα εφαρμόσει αυστηρότερες υποβιβασμούς για εταιρείες που χρησιμοποιούν τακτικές δολώματος εμπλοκής, οι οποίες επί του παρόντος τρέχουν αχαλίνωτες στην περιοχή. Όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν ως στόχο να μειώσουν τις ανεπιθύμητες και παραπλανητικές αναρτήσεις και να προωθήσουν πιο ουσιαστικές δεσμεύσεις και περιεχόμενο.

Τυχερός για τα εμπορικά σήματα, το Facebook έδωσε παραδείγματα πέντε τύπων δολώματος δέσμευσης για να αποφύγει στο Facebook, έτσι για τις εταιρείες που θέλουν να συνεχίσουν να έχουν υψηλή παρουσία στον ιστότοπο, εδώ είναι τι πρέπει να αποφύγετε.

Ψηφίστε Το Δόλωμα

Το δόλωμα ψηφοφορίας είναι αρκετά κοινό για ορισμένους λιανοπωλητές που ζητούν από τους πελάτες τους να ψηφίσουν για ένα νέο στυλ ή αγαπημένο χρώμα για ένα προϊόν. Οι εταιρείες ζητούν από τους χρήστες να ψηφίσουν στα σχόλια, τα οποία στη συνέχεια δίνουν στην ανάρτηση μια ευρύτερη εμβέλεια στο Facebook. Αντί αυτής της τακτικής δόλωμα εμπλοκής, τα εμπορικά σήματα μπορούν απλά να χρησιμοποιήσουν τις δημοσκοπήσεις του Facebook για να πάρουν πραγματικά σχόλια των χρηστών.

Αντιδράστε Το Δόλωμα
Το React baiting ζητά μου αρέσει, σχόλια, ή μετοχές ως αντίδραση σε μια φωτογραφία ή μια δήλωση. Αυτές οι θέσεις τείνουν να είναι πιο προφανώς spammy, και το Facebook είναι βοτάνισμα τους έξω. Ο στόχος του Facebook είναι να κάνει τις εταιρείες να μοιράζονται απλά καλύτερο περιεχόμενο, οπότε τα εμπορικά σήματα πρέπει να κάνουν ακριβώς αυτό. Αντί να ζητάτε από τους χρήστες να αρέσουν ή να σχολιάσουν μια εικόνα, Δημοσιεύστε μια εικόνα που είναι σαν – ή σχόλιο-άξια. Αυτό μπορεί να σημαίνει απόσπαση λιγότερο, αλλά η ποιότητα θα ανταμειφθεί πάνω από την ποσότητα.

Μοιραστείτε Το Δόλωμα
Τα εμπορικά σήματα χρησιμοποιούν συχνά το Share baiting για να εκτελούν προσφορές. Προσφέρουν ένα freebie ή giveaway για την κοινή χρήση μιας συγκεκριμένης θέσης. Και μόλις πήραν πολλές μετοχές, ο παλιός αλγόριθμος Facebook θα ανταμείψει τη θέση με μεγαλύτερη εμβέλεια. Αυτές οι μέρες τελειώνουν, έτσι οι μάρκες που θέλουν να διοργανώσουν διαγωνισμό θα πρέπει να ακολουθούν στενά τις οδηγίες του Facebook. Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του ιστότοπου:

Οι προσφορές μπορούν να χορηγηθούν σε σελίδες ή σε εφαρμογές στο Facebook. Τα προσωπικά χρονοδιαγράμματα και οι συνδέσεις φίλων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση προωθήσεων (π.χ. “κοινή χρήση στο χρονοδιάγραμμά σας για είσοδο” ή “κοινή χρήση στο χρονοδιάγραμμα του φίλου σας για λήψη πρόσθετων καταχωρήσεων” και “ετικέτα στους φίλους σας σε αυτήν την ανάρτηση για είσοδο” δεν επιτρέπονται).

Αντ ‘ αυτού, για να συλλέξετε καταχωρήσεις, ζητήστε από τους συμμετέχοντες να δημοσιεύσουν στη σελίδα της επιχείρησής σας ή να στείλουν στη σελίδα σας ένα μήνυμα.

Δόλωμα Ετικέτας
Το tag baiting ζητά από τους χρήστες να επισημάνουν έναν φίλο στα σχόλια ως αντίδραση σε μια ανάρτηση. “Ετικέτα κάποιος που χρειάζεται αυτό το προϊόν” ή “ετικέτα κάποιος που κάνει αυτό το πρωί” είναι κοινές θέσεις που πιθανώς έχετε ήδη δει στη ροή σας.

Παραμένοντας με το θέμα της απόσπασης καλύτερου περιεχομένου, τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από το να ζητούν από τους χρήστες να επισημάνουν φίλους και να τους ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν άλλες τακτικές όπως συγκίνηση ή νοσταλγία. Στην ιδανική περίπτωση, οι εταιρείες δημοσιεύουν μια εικόνα που θυμίζει έναν χρήστη ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας και τις επισημαίνουν μόνοι τους, χωρίς τα ανεπιθύμητα μηνύματα να τους ενθαρρύνουν να το κάνουν.

Σχόλιο Δολώματος
Το σχόλιο δολώματος ζητά από τους χρήστες να ” σχολιάσουν με συγκεκριμένες απαντήσεις (λέξεις, αριθμούς, φράσεις ή emojis).”Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από την έναρξη μιας πραγματικής, συναρπαστικής συζήτησης. Σχόλιο δολώματος είναι καθαρό spam, και οι περισσότεροι έμποροι θα πρέπει να είναι σε θέση να πει τη διαφορά. Το Facebook εξακολουθεί να θέλει και να ενθαρρύνει τα εμπορικά σήματα να μιλάνε με τους πελάτες, έτσι οι θέσεις που θέτουν προσεγμένες ερωτήσεις χωρίς να λένε στους χρήστες τι να σχολιάσουν δεν θα υποστούν υποβιβασμό.

Ο στόχος του Facebook σε αυτή την αποστολή είναι να “μειώσει την εξάπλωση περιεχομένου που είναι ανεπιθύμητο, συγκλονιστικό ή παραπλανητικό, προκειμένου να προωθήσει πιο ουσιαστικές και αυθεντικές συνομιλίες στο Facebook.”Τα εμπορικά σήματα που θέλουν να συνεχίσουν να έχουν μεγάλη εμβέλεια στο Facebook θα πρέπει να επιδιώξουν να δημοσιεύσουν περιεχόμενο που απολαμβάνει ο πελάτης τους χωρίς να ζητούν συμπαθεί, σχόλια και μετοχές, επειδή το χρήσιμο, ελκυστικό περιεχόμενο θα το πάρει από μόνο του.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.