[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Ως πρωτοεμφανιζόμενος που ζει στο Santa Catalina Residence Hall, περιστασιακά έτρεχα στους ανοιχτούς χώρους αμέσως προς τα δυτικά: ένα διασυνδεδεμένο συνονθύλευμα υγροτόπων, εκβολές ποταμών, λιβάδια και ελαιώνες ευκαλύπτου που συνθέτουν το Sperling Preserve στο Ellwood Mesa, Coal oil Point Reserve και — δίπλα στα δύο αγροτεμάχια — στον ανοιχτό χώρο της Βόρειας πανεπιστημιούπολης.

Δεν είχα την πιο ομιχλώδη ιδέα τότε ότι αυτό το δέμα που παρείχε αυτή τη συνέχεια είχε, λιγότερο από μια δεκαετία πριν, ήταν ένα γήπεδο γκολφ.

Όταν το είπα αυτό στον Andy Lanes, τον Συντονιστή Εκπαίδευσης και Προβολής του Cheadle Center for Biodiversity & Ecological Restoration (CCBER), μεγάλωσε εμφανώς ενθουσιασμένος.

“[Έχω] μιλήσει για τη μετατόπιση των γραμμών βάσης με τα παιδιά και τη σχέση τους με τη φύση. Πώς μπορεί να γεννηθείτε σε αυτόν τον κόσμο και αυτό το περιβάλλον στο οποίο ζείτε είναι αυτό που γνωρίζετε, είτε είναι λίγο μολυσμένο είτε μολυσμένο”, δήλωσε ο Lanes.

“Τώρα κάνουμε αποκατάσταση. Μερικοί από αυτούς τους ιστότοπους μπορεί κάποια μέρα να είναι το αντίθετο. Μπορεί να υπάρχει κάποιος που έρχεται και δεν πηγαίνει ποτέ να το γνωρίζει ως γήπεδο γκολφ.”

Το όνομα αυτού του γηπέδου γκολφ ήταν το Ocean Meadows Golf Club και η κατασκευή του πριν από δεκαετίες χαρακτηρίστηκε από την πλημμύρα ενός δικτύου φυσικών υγροτόπων με 500.000 κυβικά ναυπηγεία εδάφους, αλλάζοντας για πάντα.

Από το 1965 έως το 2013, το μάθημα καλωσόρισε τους παίκτες του γκολφ που θα μπορούσαν να ανεχθούν την τάση του να γίνει λασπώδης και βαρύς. Ακόμη και πριν από την ίδρυση του γηπέδου γκολφ, η γη βόρεια του Devereux Slough άλλαξε για να φιλοξενήσει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες και πολυπληθείς ανάγκες των ανθρώπινων κατοίκων της.

“Έχουμε κάποιες πρώιμες αεροφωτογραφίες των περιοχών που ξεκινούν το 1921. Μπορούμε να δούμε πώς ήταν αυτά τα συστήματα. Αλλά ακόμα και εκείνη την εποχή, υποβαθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από όλες τις αλλαγές από τη γεωργία σε άλλες εξελίξεις στην περιοχή”, δήλωσε ο Lanes.

Σε μια συμφωνία διατήρησης ορόσημων με το Trust for Public Land το 2013, το Ocean Meadows Golf Club πωλήθηκε από τον ιδιοκτήτη του, Mark Green, για 7 εκατομμύρια δολάρια, με άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν για να διευκολύνουν τη μετατροπή του γηπέδου γκολφ σε “λειτουργικό και εκπαιδευτικό υγρότοπο”, με τη βοήθεια της CCBER.

Για τα τελευταία επτά χρόνια, η CCBER — με επικεφαλής τη Lisa Stratton, διευθυντή διαχείρισης οικοσυστημάτων — έχει ξοδέψει αυτά τα εκατομμύρια δολάρια που εργάζονται για να φέρουν τις ιστορικές παλιρροιακές εκβολές πίσω στο παρόν.

“Η γενική ιδέα ήταν, θα ήταν δυνατόν να πάρουμε αυτό το γήπεδο γκολφ και να το ενσωματώσουμε πίσω σε αυτόν τον ιστορικό υγρότοπο; Και έτσι, το κάνουμε αυτό”, δήλωσε ο Lanes.

Πρώτον, έφεραν βαρύ εξοπλισμό για να βαθμολογήσουν το πρώην γήπεδο γκολφ και να δημιουργήσουν ένα τοπίο υγροτόπων και ορεινών περιοχών. Συνολικά ανασκάφηκαν 350.000 κυβικά ναυπηγεία εδάφους για να επιτευχθεί αυτό. Επιπλέον, το δίκτυο των συγκεκριμένων μονοπατιών που πλοηγούσαν στο γήπεδο του γκολφ διαλύθηκε και αφέθηκε σε σωρούς σε όλη τη διατήρηση για να χρησιμεύσει ως καινοτόμος βιότοπος για την άγρια φύση.

Στη συνέχεια ήρθαν οι προσπάθειες αναζωογόνησης από την CCBER, η οποία έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες ώρες εργασίας για την καταστολή των χωροκατακτητικών ειδών και την προώθηση της αποκατάστασης των ιθαγενών φυτών.

“Έχουμε νέες στρατηγικές για να κάνουμε μεγαλύτερες περιοχές εκεί έξω, όπως η σπορά των σπόρων των ιθαγενών αγρωστωδών για να φυτέψουμε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς αγρωστωδών από ό, τι διαφορετικά θα ήμασταν”, δήλωσε ο Lanes.

“Όταν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, όμως, φυτεύουμε τα πάντα ξεχωριστά. Μεμονωμένα φυτά σε γλάστρες 2 ιντσών, εκατοντάδες χιλιάδες. Είναι ένα τεράστιο έργο, πολλή δουλειά και όλα καλλιεργούνται οργανικά και ξεκινούν από σπόρους που συλλέξαμε τοπικά — όχι μόνο εστιάζοντας στους ντόπιους της Καλιφόρνιας αλλά και συγκεκριμένα στην τοπική γενετική.”

Αυτό που προέκυψε από αυτό το έργο είναι ένας μετασχηματισμός τοπίου. Τώρα, ο ανοιχτός χώρος της Βόρειας πανεπιστημιούπολης (NCOS), εύκολα προσβάσιμος από τα χωριά Sierra Madre, περιλαμβάνει ένα κυματιστό τοπίο υγροτόπων με παραπόταμες αποχετεύσεις που εκτείνονται βόρεια του Devereux Slough και διεισδύουν βορειοδυτικά και βορειοανατολικά.

Γύρω από αυτούς τους υγρότοπους είναι μια σειρά από μονοπάτια και γέφυρες, 2.25 μίλια σε συνολικό μήκος και σύνδεση με το California Coastal Trail, το οποίο παρέχει στους περιπατητές άφθονες ευκαιρίες να δουν το slough από μια ποικιλία πλεονεκτικών σημείων.

Πώς κινείται το νερό στη γη έχει επίσης μεταμορφωθεί. Αυτό που κάποτε ήταν ένα υδάτινο γήπεδο γκολφ καλωσορίζει τώρα την επιστροφή των ανώτερων περιοχών του Devereux Slough, που καλωσορίζει την άγρια φύση μεγάλη, όπως ο μεγάλος μπλε ερωδιός, καθώς και μικρό, όπως το αόριστο και εφήμερο Tidewater goby, που γλιστράει στο slough όταν συνδέεται με τον ωκεανό μετά από έντονες καταιγίδες.

“Έτσι, το γήπεδο του γκολφ δεν ήταν κακός βιότοπος [για τα πουλιά]. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι έχουμε χάσει πολλούς υγρότοπους στην Καλιφόρνια, ιδιαίτερα στη Νότια Καλιφόρνια, και η ανοικοδόμηση ενός υγροτόπου μπορεί να αλλάξει τον αριθμό των πτηνών ή να αλλάξει τους τύπους πουλιών που βλέπουμε στον υγρότοπο”, δήλωσε ο Lanes.

“Έχω δει μια τεράστια αλλαγή στην άγρια φύση, ιδιαίτερα τα υδρόβια πτηνά και τα shorebirds και ακόμη και τα απειλούμενα χιονισμένα plovers.”

Οι σπασμένες πλάκες από σκυρόδεμα που διασκορπίζονται γύρω από τον ανοιχτό χώρο είναι ακόμη γνωστό ότι φιλοξενούν κουκουβάγιες, σύμφωνα με τις λωρίδες.

Καθώς οι υγρότοποι και οι λάσπες έχουν επεκτείνει το εύρος των παλιρροιακών εκβολών, οι αρχιτέκτονες των NCOS έχουν εργαστεί για να κάνουν το τοπίο πιο ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή ενσωματώνοντας πιθανές επιπλοκές από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στα σχέδια διαχείρισης τους.

Από τότε, το έργο έχει αναλάβει πολλούς νέους βοηθούς. Οπουδήποτε από 10 έως 40 προπτυχιακοί φοιτητές ανά τρίμηνο εργάζονται στο έργο με μερική απασχόληση, πραγματοποιώντας συνεχιζόμενες εργασίες εξωραϊσμού και αποκατάστασης για την αποκατάσταση των ιθαγενών φυτών στον ανοιχτό χώρο.

Αυτό που η Lanes βρίσκει ιδιαίτερα ανταμείβοντας για τη διαδικασία αποκατάστασης είναι οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες που έχει προσφέρει στους φοιτητές — όχι μόνο στους προπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και στα μικρά παιδιά σε όλη τη νότια ακτή και πέρα.

“Είναι ένα ιδανικό μέρος. Έχουμε αυτό το πρωτοφανές έργο αποκατάστασης υγροτόπων σε απόσταση ενός μιλίου από την πανεπιστημιούπολη UCSB αλλά και ακριβώς δίπλα στα Δημοτικά Σχολεία, στα προσχολικά, και στη συνέχεια ολόκληρη η γύρω κοινότητα εκεί. Έτσι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν. Υπάρχει ακόμη και μια υπαίθρια τάξη που κατασκευάζεται επί του παρόντος”, δήλωσε ο Lanes.

Για την παροχή υπηρεσιών σε όσους βρίσκονται στην κοινότητα, ο ανοιχτός χώρος έχει επίσης στρατολογήσει τη βοήθεια των φυσιοδίφων στο ευρύ κοινό που έχουν πιστοποιηθεί για να χρησιμεύσουν ως οδηγοί φύσης. Αυτοί οι οδηγοί παρέχουν Περιηγήσεις το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα, καθώς και πιο εξειδικευμένες εκδρομές κατά τη διάρκεια άλλων χρόνων. Μια περιοδεία στις 15 αυτή την εβδομάδα, για παράδειγμα, θα πραγματοποιηθεί τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά.

Για όσους ελπίζουν να συμβάλουν στις προσπάθειες αποκατάστασης, το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα παρέχει την ευκαιρία να προσφερθούν εθελοντικά στον ανοιχτό χώρο.

“Το σχολικό έτος πριν από το [2020], είχαμε πάνω από 1.200 μαθητές να επισκεφθούν για να εργαστούν στο έργο. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και όχι μόνο για την αποκατάσταση του υγροτόπου αλλά και για την ίδια την κοινότητα”, δήλωσε ο Lanes.

“Για μένα, ένας ντόπιος, βλέποντας ότι όλα συμβαίνουν είναι τρελός. Είναι πολύ διαφορετικό. Συνήθιζα να παίζω γκολφ εκεί με τον μπαμπά μου όταν ήμουν παιδί … είναι εκπληκτικό να το βλέπω τώρα ως υγρότοπο και να είμαι σαν, ” Ω, εδώ ήταν η ένατη τρύπα ή όπου έκανα εκείνο το σουτ εκείνη τη μέρα. Τώρα δουλεύω εκεί με παιδιά. Είναι ένα τέτοιο ταξίδι.”

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.