[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Η τέχνη της γραφής δοκίμιο είναι ένα must-have δεξιότητα για κάθε μαθητή που προσβλέπει στη μελέτη σε μια ελίτ πανεπιστήμιο. Δυστυχώς, αυτή είναι μια ικανότητα που οι περισσότεροι μαθητές στερούνται αυτές τις μέρες. Πολλοί εκπαιδευτικοί αποδίδουν αυτήν την έλλειψη κατάλληλης αγγλικής γραφής στην αυξανόμενη χρήση ιστότοπων κοινωνικών μέσων όπως το Facebook.

Οι εξέχοντες ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter έχουν εκατομμύρια έφηβους φοιτητές ως τακτικούς χρήστες. Αυτοί οι μαθητές ακολουθούν ένα πολύ διαφορετικό αγγλικό στυλ γραφής σε αυτούς τους ιστότοπους και αλλάζει διαρκώς τον τρόπο που γράφουν αγγλικά.

Αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλοί τρόποι πρόσβασης σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων, χάρη στη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο και gadgets όπως smartphones, tablet, smartwatches κλπ. Χρησιμοποιώντας αυτά τα gadgets, ένας φοιτητής μπορεί να παραμείνει αγκιστρωμένος στο Facebook και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων για ειδήσεις, ψυχαγωγία και διαμονή σε επαφή με φίλους.

Αυτό επηρεάζει επίσης τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής τους. Η υπερφόρτωση πληροφοριών οδηγεί μερικές φορές σε αποσπασματική σκέψη.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους η πολυετής χρήση του Facebook μεταξύ των μαθητών επηρεάζει τη συγγραφή δοκίμων. Εκτός από την κακή γλωσσική ικανότητα, τα δοκίμια που υποβάλλονται από τους μαθητές αυτές τις μέρες τείνουν να είναι μικρότερα, γραμματικά λανθασμένα και ασυνάρτητα. Και οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων είναι σχεδόν μόνοι υπεύθυνοι για αυτά τα λάθη. Αυτή η κακή και ακατάλληλη χρήση της αγγλικής γλώσσας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις δεξιότητές τους στη συγγραφή δοκίμων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς το Facebook καταστρέφει τις δεξιότητες γραφής ενός μαθητή; Διαβάστε παρακάτω:

Το Facebook Λειτουργεί Ως Εθισμός
Σήμερα το Facebook έχει γίνει μια σημαντική αιτία απόσπασης της προσοχής μεταξύ των μαθητών. Μερικοί μαθητές αναφέρουν ότι αισθάνονται χαμένοι χωρίς να ελέγχουν το λογαριασμό τους στο Facebook αρκετές φορές την ημέρα. Για αυτούς, είναι ένας εθισμός του είδους.

Μια μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Winchester διαπίστωσε ότι όταν ζητήθηκε από σοβαρούς χρήστες κοινωνικών μέσων να απέχουν από τη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για ένα μήνα, μερικοί βίωσαν αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με την απαγόρευση, όπως αίσθημα απόσυρσης από τον κόσμο καθώς και κοινωνική απομόνωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους περισσότερους ψυχολόγους και ειδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υπερβολική χρήση αυτών των ιστότοπων δεν φτάνει στην πραγματικότητα στα επικίνδυνα επίπεδα πραγματικού εθισμού. Αλλά η απελευθέρωση της ντοπαμίνης που λαμβάνουν οι χρήστες από την ηλεκτρονική αναγνώριση μπορεί να γίνει συνήθεια. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσει σε ορισμένους μαθητές να παραμελούν σημαντικά καθήκοντα όπως η σχολική εργασία (ανάγνωση, σύνταξη δοκίμιου, προετοιμασία για εξετάσεις κλπ.) και τον ύπνο.

Το Facebook επηρεάζει το μοτίβο σκέψης και τις δραστηριότητες ενός μαθητή
Παραμένοντας ενσύρματοι σε βάση 24/7, Οι μαθητές έχουν σχεδόν μηδενικό χρόνο διακοπής και αυτό επηρεάζει τις σπουδές τους με σημαντικό τρόπο. Συχνά διαπιστώνεται ότι το Facebook χρησιμοποιείται από τους μαθητές στους βαθμούς 4-12. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να χρησιμοποιούν το Facebook υπεύθυνα.

Έτσι, τείνουν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που τελικά τους στερεί τον πολύτιμο μικρό χρόνο τους και τον ποιοτικό ύπνο. Αυτό, όταν γίνεται σε συνεχή βάση, μπορεί να επηρεάσει το τρόπο σκέψης και τις δραστηριότητές τους. Τείνουν να κάνουν πολλαπλές εργασίες και να αποδίδουν άσχημα σε ακαδημαϊκές πτυχές της ανάγνωσης, της κατανόησης, της απομνημόνευσης και της γραφής.

Το Multitasking Στην Τάξη Μπορεί Να Οδηγήσει Σε Αποσπασματική Σκέψη
Μια μελέτη στο UCLA το 2006 διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν πολλαπλές εργασίες (για παράδειγμα, χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά μέσα στην τάξη) χρησιμοποίησαν στην πραγματικότητα ένα διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου από τους πιο εστιασμένους ομολόγους τους. Ως υποκατάστατο της χρήσης του ιππόκαμπου, που χρησιμοποιείται για τη μνήμη και τη μάθηση στον εγκέφαλο από εστιασμένους μαθητές, οι multitaskers χρησιμοποιούν το ραβδωτό σώμα. Το ραβδωτό σώμα μπορεί να κρατήσει μόνο εκείνες τις μνήμες που χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση συνηθειών ή μοτίβων.

Ως εκ τούτου, ενώ είναι εξαιρετικό για την εκμάθηση φυσικών καθηκόντων, είναι ακατάλληλο για την επίτευξη ακαδημαϊκής λαμπρότητας.

Στην πραγματικότητα, κατά κάποιο τρόπο, εκείνοι που είναι multitasking εκπαιδεύουν το μυαλό τους για να αποστασιοποιηθούν, μειώνοντας την προσοχή τους και καθιστώντας τους λιγότερο ικανούς να σκέφτονται σε καταστάσεις υψηλού επιπέδου. Αυτό συχνά αντικατοπτρίζεται στη συγγραφή τους. Όταν ένας μαθητής πολλαπλών εργασιών γράφει ένα δοκίμιο, τείνει να είναι ασυνάρτητο και πολύ μικρότερο από αυτό που γράφτηκε από εστιασμένους μαθητές.

Αυξημένη Χρήση Της Γλώσσας Κειμένου
Οι μαθητές ενσύρματοι σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook σε βάση 24/7, χρησιμοποιούν ένα πολύ διαφορετικό στυλ γραφής. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται σε αυτούς τους ιστότοπους ταξινομείται σε μια αγγλική μετα-γλώσσα, πολύ διαφορετική από την κατάλληλη αγγλική γλώσσα που χρησιμοποιείται για ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Για παράδειγμα-στο Facebook, ενώ αναφέρεται σε μια μελλοντική εκδήλωση, ένας χρήστης μπορεί να γράψει, “θα είναι soooo Xciting!!!”Το ίδιο πράγμα, όταν μεταφέρεται σε αρθρωτά αγγλικά, θα είναι κάτι τέτοιο – “πρόκειται να είναι ένα πολύ συναρπαστικό γεγονός.”Σημειώστε επίσης την λανθασμένη ορθογραφία της λέξης συναρπαστική, την αποστροφή που λείπει στο” its “που την καθιστά γραμματικά λανθασμένη και την καθομιλουμένη χρήση του “gonna” στο πρώτο παράδειγμα.

Εκτός από τα προφανή γραμματικά λάθη, η συντομογραφία μιας λέξης είναι ένα κοινό φαινόμενο της γλώσσας κειμένου που χρησιμοποιείται στο Facebook. Οι χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν το ‘b’ αντί για ‘be’, ‘4’ αντί για ‘for’ και ακόμη και ‘c’ αντί για ‘see’.

Ένας αριθμός μαθητών που είναι πολύ έμπειροι σε αυτήν τη γλώσσα γραπτών μηνυμάτων χρησιμοποιούν συχνά το ίδιο στη συγγραφή δοκίμων. Και το αποτέλεσμα είναι ένα κακώς γραπτό κομμάτι γεμάτο λανθασμένες ορθογραφίες, θέματα γραμματικής και σύντομες, ασυνάρτητες προτάσεις. Γράψτε τα αιτήματα χαρτιού μου επιλύονται με ποιότητα βαθμού στις DoMyResearchPaper.com.

Ο καθηγητής Abulafia, ιστορικός στο Gonville και στο Caius College του Cambridge, έχει δίκιο να λυπάται που η ικανότητα γραφής του δοκίμιου “πηγαίνει κάτω από την τρύπα” χάρη στην συνεχώς αυξανόμενη χρήση ιστότοπων κοινωνικών μέσων όπως το Facebook. Οι αρχές πρέπει να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για να αποκαταστήσουν την κυριαρχία της πεζογραφίας μεταξύ των μαθητών.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.